Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Göteborg D2 17 14 1 2 43
2 Mölndals IBF D2 16 11 2 3 35
3 Kärra IBK D2 17 9 4 4 31
4 FBC Vinga D2 16 9 1 6 28
5 Landvetter IBK D2 16 7 4 5 25
6 Herrestads AIF Rockerts D2 16 8 0 8 24
7 IBK Kungälv D2 16 6 1 9 19
8 Dingle AIK D2 16 6 1 9 19
9 IBK Älvstranden D2 16 3 1 12 10
10 Hindås IBK D2 16 0 1 15 1

Match

Dingle AIK D2

2 - 1
Munkedals idrottshall
23 november 2019
14:00

FBC Vinga D2

Referat

Kling, klang och en tånagel avvgjorde en jämn match

Då var det äntligen matchdags igen efter lite uppehåll..
Lördag eftermiddag i Munkedals sporthall och vi hade FBC Vinga på besök denna eftermiddag. Vinga som "följde" med upp i div 2 efter sin topp 4 placering i div. 3 förra säsongen.
Inför matchen var vi väl medvetna att detta skulle bli en riktigt tuff match. Dels för att VInga hade revansch att uthämta från förra säsongen och att de inledningsvis har visat en uppåtgående form med bl. a en uddamåls förlust mot seriefavoriterna IBK Göteborg, och till detta har det fått en bredare trupp och spetsat till den med bl a Sandra Ekdahl från Lindås.


Period 1
Inledningsvis står matchen och väger, båda lagen känner på varann och inget lag kommer igång ordentligt. Detta går snart över och spelet öppnar upp sig mer och mer.
Efter drygt fyra och en halv minut så drabbas Daik av en utvisning för slag, inte mkt att dividera om och vi får jobba i Boxplay under två minuter. Ett boxplay som för oss fungerar bra och som inte ger bortalaget för många ytor att skapa något på.
Efter BP så börjar Daik hitta in i matchen, har ett riktigt tight och hprt jobbande försvarsspel och bra omställningar. Vinga spelar fysiskt och är inte rädda för att "smälla på" i närkamperna och de skapar flera bra chanser mot Olivia i målet. Målnollan spräcks drygt halvägs in i perioden och det är Daik som får göra det så viktiga första och periodens enda mål. Det är vår Kapten Marlene som öppnar målskyttet på ett destinkt skott i "höga slottet" (Assist Malin?) i alla fall enl. domarna.,
Perioden speglas av bra försvarspel från båda lagen. Båda lagen skapar chanser och det är ramträffar, täckta skott och vasst målvaktsspel får båda lag där Vinga mycket väl kunnat göra mål och likaså hemmalaget Daik.

Period 2

Andra perioden fortsätter i första periodens tecken. Vinga trycker på lite mer och jagar en kvittering. Hemmalaget löser siutationerna bra och lyckas ta sig ur pressen vid de flesta gångerna. Dock så hamnar Daik i en lite mindre bra periode i mitten av perioden och detta straffar sig när Vinga kvitterar 1-1, tid 13:25. Vinga får luft under Vinga(rna) och vi hänger inte riktig med under några byten. Några byten som kunde bli väldigt kostsamma om det velat sej. Vi rycker upp oss och spelet jämnas ut och båda lagen utbyter chanser där båda lagen mycket väl kunnat göra fler mål på.
I slutet på perioden får vi chans i Powerplay, dock utan resultat, men det "nykonstrueade" PPt sköter sig bra och skapar några fina chanser till trots.

Period 3
Hemmalaget kommer ut taggade till tänderna och det tar bara drygt fyra minuter in i perioden innan Rebecca hittar krysset bakom Vingas målvakt, på passning från Malin.. Ruggigt skönt att få detta tidiga mål. Efter målet känns det som vi spelar mer avslappnat och vågar lite mer.. vi har några riktigt fina kontringslägen där det är små marginaler som gör att bollen inte går över mållinjen.
Vi får även en ny chans i PP i denna period, och gör det riktigt bra även i detta PP även om det inte resulterar i mål.
Båda lagen jobbar och ger 110% i denna period.. Chanserna avlöser varandra och det är bara ramen och målvakterna som gör att det inte blir fler mål.
Med drygt 5 minuter kvar av matchen får vi återigen spelar med en spelare mindre på planen. Det känns lite som att nu har Vinga sin chans att kvittera.. Vingas PP blir dock resultatlöst och det dröjer inte många sekunder efter att Daik blivit fulltaligt innan Vinga tar ut målvakten och spelar 6 mot 5.
18:36 tar Vinga time out och de lägger nu allt vikt framåt och jagar frenetiskt en kvittering. Under den sista minuten så hinner de skjuta i ribba, stolpe och har en boll som ligger nästan på mållinjen där "krashar" kassen och försöker trycka in boll OCH Olivia i mål, men en lång tånagel räddar upp situationen och vi kan efter drygt tre minuter nära-döden-upplevelse-innebandy, vråla ut glädjen av 3 poäng när slutsignalen ljuder.

Analys:
En match som präglades av bra försvarsspel och bra målvaktsspel från båda lag. Vi spelar nog försvarsmässigt vår bästa match hittils där försvaret sitter till 99%, Vi lyckas att neutralisera Sandra Ekdahl som vi inför matchen poängterat att inte få några rena lägen. Finns några detaljer som vi får jobba med på träningarna som inte riktigt satt där de skulle idag, men det går att ordna till nästa match.

Matchens Kinder-ägg (Matchens lirare framröstat av spelarna själva):
Olivia Engdahl - Stort grattis till en riktig kanon match. Olivia (kan idag om hon varit gammal nog behövt gå till den lokala kiosken och köpt sej en Triss-lott (Garanterat vinst på den), är en av faktorerna som väger över vågen till vår fördel denna dag. Med tur och skicklighet gör hon matchavgörande ingripanden som hjälper oss till vinst.

Denna dag vill jag även lyfta fram:
Sara Moberg - Denna "dam" som besitter ett pannben lika tjockt som väggarna i Fort Knox.. Jobbar stenhårt i offensiven, presspel och i hemjobbet. Fantastisk spelare att ha i ett lag. Alltid ett hot och kan skapa chanser ur "intet". Otroligt viktig spelare och framförallt otroligt viktig individ för gruppen utanför planen.

Nu suger vi på denna ett par dagar och tar nya tag på träningarna och ställer om siktet på IBK Göteborg som kommer på besök på lördag.

//COACH M


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Malin Josefsson 1 0 2 0 2
Marlene Olofsson 1 1 0 0 1
Rebecca Billgren Eriksson 1 1 0 0 1
Carina Styrmark 1 0 0 4 0
Elin Eriksson 1 0 0 0 0
Elin Olsson 1 0 0 0 0
Emelie Borggren 1 0 0 0 0
Felicia Johansson 1 0 0 0 0
Isabelle Potrus 1 0 0 0 0
Jennifer Berntsson 1 0 0 0 0
Julia Olofsson 1 0 0 0 0
Karina Bergman 1 0 0 0 0
Linnea Andersson 1 0 0 0 0
Maja Forsberg 1 0 0 0 0
Sara Moberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Cecilia Bergsten-Karlsson 1 0 0 0 0 0 0
Olivia Engdahl 1 0 0 0 0 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

sön 1 mar 2020, 13:50 FBC Vinga D2 - Dingle AIK D2 7 - 4